ΑΙΘΟΥΣΑ: ΜΥΘΕΟΙΚΑ ΈΡΓΑ





ΜΥΘΕΟΙΚΑ ΈΡΓΑ




Η εικόνες αυτές είναι απο την νέα σειρά μου, Μυθεοικά Έργα. Αυτή την σειρά την άρχισα στη μέση του χρόνου 2008 μΧ (2784 μετά Ολυμπιάδα). Μέχρι τώρα (Ιουλιού 2785 μΟ [2009 μΧ]), η σειρά αυτή περιλαμβάνει από 10 ολοκληρωμένα σχέδια, ένα πίνακα και μία φωτομοντάζ. Έχω ειδιων ποσο προκαταρκτικές ζωγραφιές.

Η λέξι Μυθεοικά είναι δηκη μου. Το νοημα που της σκοπεύω είναι ότι ο μυθος είναι γνώση, ότι η γνώση αυτή είναι το νόημα τα θεϊκά, και το θεϊκό είναι η επιστήμη της φύσης, ότι η φύσης ήταν η παρατήρηση των φαινομένων, και ότι ο μύθος της αρχαιότητας ποτές δεν ήταν παραμύθι. Η επιστήμη της ελληνικής αρχαιότητας ήταν εκφρασμένη ώς μύθος, και τα μυθικά είσαν η κατανόηση των φαινομένων εκφρασμένη με σύμβολα. Αυτή η σειρά είναι το αποτέλεσμα του έρευνα μου που τον άρχισα ως αντίδραση στα γεγονότα που εμφανίστηκαν το 2001, τον χρόνο που θρησκοι εκπροσώποι του Ισλάμ αποδείξαν τον λόγο ύπαρξης της θρησκίας τους. Εάν και δέν ήταν αυτή η έκφραση Ισλαμικής αφοσίωσης θα ήμουν ακομα ικανοποιημένος να δημιουργό καλλιτεχνία με απίθανες και απροσδόκητες αντιπαραθέσεις απλά για τη χάρη τους.

<>Τα έργα της σειράς αυτής συνοδεύονται με γραπτά με τα οπιά εξηγώ τα μοτίβα και τους τίτλους των έργον μου. Η εικόνα δεξιά έχει τρείς τίτλους:
~ Αθήνα στον Άδη
~ Αθαναία στον Αΐδιο
~ Αθανασία στο Αιδοίο

Αυτά δεν είναι μόνο απλά ομώνυμα - αν κι άς οι φιλολογοι με θεωρίες χωρείς βάσης τα θεωρούν έτσι. Η Αθήνα ως παράδειγμα ειναι παρανοημένη γιατή ο κοσμολογικός της ρόλος είναι άγνοστος. Απ´έξο τέτοια κατανόηση της ενώσεις της, θεωρίες για την ετυμολογία το ονομά της, η προέλευση της, κτλ., είναι άσχετα. (Η Αθήνα είναι φάσης πλανήτης. Ο ίδιος πλανήτης σε άλλη φάσης ειναι άλλη θεά).

Να παραμένω με την ζωγραφία της Αθήνας μου, τα στοιχεία που χρησιμοποιώ τα επέλεξα γιατι θέλω να τονίσω ότι εκείνα που τα κτακλαβένουμε ως ιστορική αλεθεια είναι εσφαλμένη ιστορία. Γιά παράδειγμα:

Το ανάγλυφο, αριστερά, εμφανίζεται στην ζωγραφία μου. Είναι αρχαίο ασυριακό, και δείχνει ασυραίους ακοντιστές που ανασκολοπιζουν αιχμάλωτους πολέμου. Είναι απ´τον τελετουργικό θάλαμο του παλάτιο της Νινευής. Δείχνει την επίθεση το κάστρο του Ιουδαΐκο βασιλιά Λαχις (Lachish) απ´τον ασυραίο Σενναχεριβ (Sennacherib) το 701πΧ.
Αυτό το είδος κράνο δεν έχει ξεθαφθεί ποτέ στη Μέση Ανατολή.

Το ανάγλυφο αυτό βρίσκεται στο βρετανικό μουσείο
.

Η πανοπλία, δεξιά, είναι Ελληινική και εμφανίζεται στη ζωγραφία μου. Το κράνο είναι ειδιο με εκεινο στην ασυριακή ανάγλυφη (αριστερά). Είναι η μόνη πλήρη πανοπλία από την ελληνική Εποχή του σιδήρου. Βρέθηκε σε τάφο πολεμιστού στυν Άργο. Χρονολογείται σε 740-700 π.Χ.
Θεωρειται ότι η Έλληνες εμπνεύστηκαν για να γίνουν εκπολιτισμένοι από επιρρόες από τη Μέση Ανατολή. Η αρχαιολογία ώμος δείχνει το αντίθετο.


Εξηγώ της ενώσεις τον ασυραίον, με την πανοπλία, και με την Αθήνα σε δοκίμιο 70+ σελίδες. Σε άλλες ζωγραφιές, σαν την Μέδουσα/σβάστικα, έχω σκοπό να εξηγήσω την κοσμολογική έννοια της Μέδουσας, και γιατή είναι αγκυλωτός σταυρός (σβάστικα) που εμφανίζεται ως ανθρωποθηρίο. Ξανά, τα έργα μου συνοδεύονται με δοκίμια που εξετάζουν την εσφαλμένη ιστορία. Η σβάστικα είναι ελληνικό σύμβολο, το Γαμμάδιο. ΔΕΝ EIΝΑΙ ινδιανό συμβολό. Το γαμμάδιο ειναι βρισκόμενο στη Λέρνη μέχρι την στιγμή που η πόλη λεηλατήθηκε στόν 24ο/ 23ο αιώνα πΧ. Η πρώτη εμφάνιση της σβαστικας στην ινδία ειναι στον ακόλουθομενο εώνα.

Κάτο, σφραγίδες από την Λέρνη.

Για να ολοκληρώσο αυτά τά έργα, να δημιουργισώ πίνακες με δοκίμιο για τον κάθε πίνακα, ζήτησα κυβερνητική στήριξη απο το υπουργείο πολιτισμού της Αυστραλίας (the Australia Council). Δεν είχα επιτυχία. Δεν το θεωρούσαν σπουδεο έργο.

Παραπάνω γραπτα, η ζωγραφιές, δεν θα της δειξω στο ιντερνετ.

Παράδειγματα τον είδος γραπτά που συνοδέυουν της εικόνες μου βρίσκουνται εδώ: 
Πυθία Pythia.



υστερόγραφο: έπι το γαμμάδιο
Αναζήτηση της λέξις "γαμμάδιο" στο ιντερνετ (Google) βρισκεί μόνο σελίδες στα αγγλικά! Aναζητήσεις "σβάστικα" στην ελληνική Βικιπαιδεία και στο ελληνικό Βικιλεξικό λένε, στις σελίδες τους,  ότι το συμβολό αυτό είναι ινδιανό, και η λέξι "γαμμαδιο" δεν εμφανίζεται πουθενά. Εάν ειναι ίδια έτσι η καταστάση στον ελληινικον ακαδημαϊκό κόσμο, και όχι μόνο ότι λείπει η λέξι γαμμάδιο απο το ιντερνετ, και λείπει η αναγνώριση της ελληνικής καταγωγής του συμβολού αυτού, τότε ειναι μεγάλο ρεζιλίκι και μεγάλη ελληνική ντροπή!

Στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, και ενοριίτερα του χρόνου αυτου, όταν έλληνες φοιτητές πετούσαν τα μολοτόβ τους, απόδειξαν στον υπολοίπο κόσμο τη είναι το αποτέλεσμα τον ελληνικόν ιδρύματα ακαδημαϊκά, και αποδείξαν ότι ο ελληνικός ακαδημαΐκος κόσμος υπάρχει μόνο για παγκόσμια κοροϊδία.


© copyright δημητρίου βακρά

ਠ†††††††††